Barbarisas
Barbarisas tai vitamino C ir geležies bomba.
Šios uogos naudojamos kaip pagardai mėsai, daržovėms, kad praturtintų patiekalų skonį, suteiktų ryškumo. Jos naudojamos plovui ruošti, šašlykams marinuoti. Taip pat šias uogas galima naudoti salotoms, sriuboms, desertams pagardinti, kompotams, gerinti sveikatai. Rekomenduojama barbarisą sumaišyti su medumi, taip geriau pasisavina jo vertingos savybės. Taip paruoštų uogų saldžiai rūgštus skonis patinka ir vaikams.
Pabandykim
pasigaminti silkę su barbarisu. Receptas paprastas: iš pradžių kepame
svogūnus, morkas, o iki kepimo pabaigos likus maždaug 3-5 min., įberiame
saujelę barbariso uogų. Toks garnyras dera ir su mėsa. Taip pat barbarisas
tinka gaminti nuostabias, gaivias vasaros salotas.
Kilmės šalis -
Gruzija