Kardamonas
Malti kardamono milteliai, nuostabaus kvapo ir aromato prieskonis, kuris Jūsų patiekalams suteiks nepaprastą aromatą.
Kardamono miltelių vartojimo galimybės yra begalinės,
tinka sausainių ar net ryžių mišiniui. Kardamonas dar kitaip vadinamas rojaus
uogomis. Jis veikia ir kaip vaistas. Į kavą dėkite kardamono.
Kardamonas - po šafrano ir vanilės tai brangiausias ir
populiariausias prieskonis.
SAVYBĖS:
- turi kalcio, fosforo, geležies, magnio ir cinko.
Gamtinio cinko jame yra daugiau nei kituose prieskoniuose
- taip pat yra B grupės vitaminų – B1, B21, B3
- sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką
- padeda normalizuoti kraujagyslių sienelių aprūpinimą
krauju
- lengvina atsikosėjimą
- vartojamas dantų ir dantenų infekcijoms gydyti
- gerina virškinimą
NAUDOJIMAS:
Idealiai tinka vegetarinėms sriuboms, dedamas į
padažus, bulvių mišraines, ryžius, troškintus vaisius.
Kardamoną dedame likus 5 min. iki gaminimo pabaigos.
Stipraus kardamono aromato nepanaikina net aukšta
temperatūra orkaitėje.
Kilmės šalis - Šri lanka.