Kalnų česnakas

Kalnų česnakas yra 2 kartus stipresnis negu paprastasis lygumų česnakas ir jame yra daugiau eterinių aliejų.

Česnakai yra labai plačiai naudojami visame pasaulyje. Jie naudojami verdant , kepant mėsas, paukštienai, sriuboms, troškiniams, gaminant sūrius, marinavimui, konservavimui, kepant duoną , kad būtų suteiktas pikantiškas aromatas ir skonis. 

Pabandykite išsikepti duoną pagal Viduržemio jūros regiono tradicijas: į tešlą įdėkite česnako, pomidorų ir raudonėlio. Skonis jus sužavės.

Česnakų sudėtyje yra labai svarbių cheminių junginių, kurie apsaugo žmogaus organizmą nuo daugelio susirgimų bei pagerina kitų maisto medžiagų pasisavinimą:

- vitamino C

- vitaminų B1, B2

- karotino

Česnakuose randama daugiau negu 20 mineralinių elementų, ypač svarbių žmogaus organizmui: kalio, fosforo, natrio, kalcio, magnio, geležies, sieros, jodo, kobalto, bromo, alavo, titano, taip pat yra baltymų ir angliavandenių.

NAUDOJIMAS:

Kadangi kalnų česnakas labai stiprus, patiekalams gardinti jo naudoti reiktų mažiau nei įprasto česnako. Kalnų česnakas - puikiai tinka žuvims, kiaušiniams, vištienai ir puikiai virškinamas.

SVARBU:

Bet koks česnakas netinka žmonėms, turintiems žaizdų skrandyje ir dvylikapirštėje žarnoje, sergantiems gastritu, kepenų ligomis ir tulžies pūslės, inkstų ligomis, nes česnako eteriniai aliejai dirgina šių organų gleivines. Atsargiai vartoti česnaką derėtų sutrikus širdies veiklai, sergant epilepsija.

Kilmės šalis - Gruzija

 

3.00€
Tūris: