Česnakiniai pipirai
Mėgstantiems prieskonius su pikantišku akcentu.
Šis prieskonių mišinys tinka salotoms, žuviai, daržovėms ( pavyzdžiui pasibarstykite ant avokado, pomidorų).
Pasibandykite pasigaminti garuose paruoštą žuvį ( lašiša, upėtakis) :
Iš žuvies vidurio išimame kaulą su visu stuburu ir mažais kauliukais. Pabrėžiame jog žvynų nuskusti nuo odos nereikia. Pasidarome išklotinę ir apibarstome česnakiniais pipirais , druska ir įdedame džiovintų arba dar geriau būtų šviežių krapų. Pabarstę žuvį ją sulenkiame , kad ji įgautų savo formą. Dedame į skardą ( jei orkaitė neturi garų funkcijos tai tada į skardą įpilame labai nedaug vandens ir uždengiame ant viršaus kita skarda. Įkaitintoje orkaitėje 170 laipsnių gariname ( jei žuvis svėrė iki 1 kg. gariname apie 25 min., jei svėrė daugiau tai nuo 25 iki 45 min.) . Kai žuvis išgarinta, ištraukus iš orkaitės odelė su visais žvynais, pelekais nuimama iš vienos pusės( tiek kiek prieiname , apversti jos nereikia). Žuvis uždengiama maistine plėvele ir paliekama kambario temperatūroje jog atvėstų. Tada dedame į šaldytuvą, kad pilnai atvėstų , sustingtų. Kai žuvis sustings tada perverčiame į padėklą ir nuimame nuo likusio šono odelę su pelekais. Šalta žuvis paruošta. Prieš pateikiant padekoruojame , pavyzdžiui : žvynus padarome iš labai plonai supjaustyto griežinėliais agurko. Agurkas puikiai dera su tokio paruošimo žuvimi. Žuvį pateikiam šaltam užkandžiui, liksite nustebę šiuo patiekalu.
Sudedamosios
dalys: juodi pipirai, maltas česnakas, maltas svogūnas, malta paprika,
petražolė, citrinos žievelė.
Kilmės šalis -
Gruzija