Svanetijos (Svanų) raudona druska su šafranu
Ko gero galime drąsiai teigti, kad tai populiariausias
prieskonis Gruzijoje - Svanetijos (Svanų) druska.
Tai gruzinų mineralinė druska su žolelėm ir kalnų česnaku. Naudojama absoliučiai visur, vietoj mūsų druskos ir visų kitų prieskonių. Įtrinkite žuvį, vištą, sriubos, troškiniai, kotletai, bulvės, šašlykas, salotos.
Paprasčiausiai kepant kiaušinienę pasibarstote tiktai ja
ir daugiau nieko nereikia. Skonis bus puikus!
Taip pat ji ypatinga tuo kad jūs ją dedate ne kaip druską, o kaip prieskonį daug, nes ji įsigeria į maistą tiek kiek jos reikia. Mes jos neperdauginame.
Svanetijos raudona druska yra intensyvesnio skonio ir aromato nei geltona.
Sudedamosios dalys: uccho suneli, chmeli suneli, kalendra,gruziniškas šafranas, kalnų česnakas, poras , iki 10% mineralinės druskos.
Kilmės šalis - Gruzija