Sumach (Žagrenis)

Vienas daugiausiai antioksidantų turintis prieskonis - Sumah (žagrenis)!

Sumac ( Žagrenis ) - šis rubino miltelių skonis yra rūgštus ir pakeičia citriną bei actą. Gruzinai jį dar vadina acto medžiu. Rūgštaus skonio žagreniai pagal antioksidantų kiekį yra lyderiai, lenkiantys cinamoną ir raudonėlius. Maisto produktų, kurių sudėtyje yra daug antioksidantų, gali padėti išvengti širdies ligų ir krūties vėžio bei gydyti osteoartritą.

Sumac naudojama vietoj citrinų ar acto : jis patiekalams suteikia malonią rūgštelę ir rausvą atspalvį. Dėl šių savybių Sumac (žagrenis) naudojamas gaminant maistą, ruošiant marinatus mėsai ( turi mėsai minkštinti reikalingų savybių, kitaip sakant minkština mėsytę ), įvairius padažus, žuvims, paukštienai, ruošiant aštrius padažus, pagardinti salotoms, rauginimui, marinavimui. Juo galima pagardinti keptas ar ant grotelių keptas daržoves ir pridėti citrinų skonio į jūros gėrybes. Šį prieskonį galite naudoti gaminant pupeles ar lęšius, gėrimus ir desertus, taip pat pabarstykite ant kepinių, tokių kaip tortilijos. Be abejo  plovas kartu su šiuo prieskoniu sužibės naujais spalvų ir skonio atspalviais.

Žagreniai ( Sumac ) , sumaišyti su natūraliu jogurtu, yra puikus padažas šašlykams arba kebabams, jie pagerina humuso skonį, sumaišyti su svogūnų žiedais - skanus užkandis, o tiesiog pabarstyti ant sumuštinių suteikia jiems gaivumo .

Sumac - turtingas vitaminų ir rūgščių bei valo organizmą nuo toksinų.

SAVYBĖS:

- Žagrenis (sumah) gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje.

- Sumažina gliukozės kiekį kraujyje ir padidina gerojo cholesterolio kiekį.

- Vitamino C šaltinis.

- Puiki priemonė kovai su peršalimu.


Kilmės šalis - Gruzija

3.00€
Tūris: