Uccho suneli (Mėlynžiedė ožragė)

Uccho suneli (Mėlynžiedė ožragė) labai ypatinga žolelė, kuri turtinga vitaminais ir mineralais.

Tai žolė auganti laukinėse, kalnuotose Gruzijos dalyse. Universalus prieskonis, tinkantis mėsos, žuvies, daržovių patiekalams, padažams, sriuboms, salotoms, garnyrams. Armėnijoje jis vadinamas Šambala.

Uccho suneli suteikia bet kokiam patiekalui riešutų skonį. Taip pat jis naudojamas basturmai ruošti , juo troškinama aviena, ruošiami vegetariški patiekalai ir padažai su graikiniais riešutais, naudojama Satsivi padažams. Puikiai tinka vytinimui - duoda gerą džiuvimą ir neduoda pelėsiui susidaryti.

Uccho suneli ( Mėlynžiedė ožragė ) yra būtina kelionėms, jei dėl neįprasto maisto atsiranda skrandžio sutrikimų - žiupsnelis ožragės patiekale ar stiklinėje vandens nuramins jūsų skrandį. 

Ši žolė stiprina plaukus ir padeda sumažinti svorį, skatina jėgų atsiradimą, gausu vitamino E ir folio rūgšties. Puiki pagalbininkė siekiant mažinti cholesterolio bei cukraus kiekį kraujyje – tereikia kasdien suvartoti apie 50 gramų ožragės sėklų.

Satcivi receptas :

 - 1/4 puodelio sutrintų graikinių riešutų

 - 0,5 š. uccho suneli ( mėlynžiedės ožragės )

 - 0,5 š. kalendros 

 - raudonųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Sumaišykite visus ingredientus ir naudokite kaip marinatą mėsai arba kaip padažą duonai ir daržovėms.


Kilmės šalis - Gruzija

3.00€
Tūris: