Raudonas Tkemalio padažas
Tkemali - Gruzijos ( Sakartvelo ) pasididžiavimas ir neatsiejamas virtuvės palydovas. Tai labai aromatingas ir ryškus padažas. Dažnai Tkemalio padažą painioja su Adžika, bet tai yra 2 skirtingi dalykai. Tkemalio paskirtis ne deginti, o suteikti skoniui turtingumo . Jis yra švelnesnis nei Adžika , bet lengvo stiprumo turi. Tkemalis Gruzijoje labai plačiai naudojamas prie žuvies, mėsos, paukštienos, makaronų patiekalams, troškiniams bei kaip garnyras prie bulvių, daržovių.
Su Tkemaliu išvirsite puikaus skonio charčio sriubą arba pasigaminsite nuostabų viščiuką Tabaka. Be to padažą galima pateikti indelyje prie šašlykų, ant žarijų keptų daržovių, mėsos.
Raudonas Tkemalis yra stipresnis, rūgštesnis šiek tiek nei Žalias Tkemalis.
Sudedamos dalys - slyvos, čili pipiras su kajeno pipiru, žalia kalendra, žalias česnakas, uccho suneli, mėta, jūros druska, vanduo.
Grynasis kiekis 330 gr.
Kilmės šalis - Gruzija