Žvėrienos, avienos, jautienos prieskoniai be druskos

Pas mus galite įsigyti aukštos kokybės natūralius žvėrienos prieskonius!

Kaip tinkamai paruošti žvėrieną ir kuo ji pranašesnė už kiaulieną ar jautieną?

- Laukiniai gyvūnai gerokai daugiau juda, todėl jų mėsoje mažiau riebalų.

- Taip pat jie minta natūraliu gamtiniu pašaru, todėl mėsoje nėra hormonų, antibiotikų likučių, gausu naudingų medžiagų.

Labiausiai vertinama žvėriena – elnio mėsa.

Joje beveik nėra riebalų, bet gausu baltymų, naudingų mineralų ir vitaminų. Net pastebėta, kad žmonės, kurie vietoj įprastos paukštienos ar kiaulienos dažniau renkasi elnieną, rečiau kenčia nuo širdies ligų ar aterosklerozės. Be to, elniai minta samanomis, kurios jų organizmą veikia kaip natūralūs antibiotikai, todėl paprastai ši mėsa būna neužkrėsta parazitais. Geriausiai savybės išlieka, gaminant vidutiniškai keptą steiką.

Stirniena minkštesnė ir švelnesnio skonio nei elniena. Stirnienoje labai daug vitamino PP – jis labai vertingas gražiai odai ir plaukams. Taip pat gausu amino rūgščių, jodo. Naudojama kepsniams, troškiniams ir kt.

Ne ką prastesnė ir itin populiari – bebrų mėsa.

Ji turtinga vitaminais B ir C, makroelementais kaip kalcis, kalis, natris, magnis, fosforas, mikroelementais kaip selenas ar geležis. Be to, bebriena itin tinka valgyti, jei mažas hemaglobinas. Labiau tinkama troškiniams.

Artimiausia gerai pažįstamai mėsai – kiaulienai – skoniu yra šerniena.

Tačiau skirtingai nei kiauliena, šerno mėsa nėra tokia riebi, turi žmogaus sveikiems dantims ir sąnariams fosforo ir antioksidantų.

Sudedamosios dalys: pomidorai, česnakas, čili pipiras, kuminas, sumac, paprika saldi, koriandras.

Mes visiems klientams sakome, kad kiauliena irgi nesupyks jei įdėsite žvėrienos prieskonių.

Prieskoniai puiki tiks žvierienos troškiniams ir sriuboms.

Kilmės šalis - Gruzija

ŽVĖRIENOS PARUOŠIMAS STEIKUI:

Sausam šviežios mėsos (elnienos ar stirnienos) brandinimui užtenka 3 dienų (ištrinkite žvėrienos prieskoniais ir paskutiniai parai česnaku). Pjausniai turėtų būti apie 3 cm storio. Kepti ant aukštos ugnies po 3 min abi puses (nepridengiant dangčio), taip iškepsite vidutiniškai keptą (medium). Ant iškepto steiko uždėti gabaliuką sviesto ir čiobrelių šakelę.

Garnyrui labiausiai tinka: morkos, Briuselio kopūstai, bulvės, burokėliai ir kitos šakninės daržovės. Skanaus!!!

3.00€
Tūris: