Rūkyta paprika
Tai yra saldi paprika, kuri tik pilnai sunokusi yra rūkoma , o po to sumalama. Rūkytos paprikos gamybai naudojamos įvairios saldžiosios paprikos veislės.
Nustebink savo svečius!
BBQ šonkauliai, burgeriai ar troškiniai su šiuo
prieskoniu - džiaugsmas Jūsų gomuriui.
Šis prieskonis suteiks specifinį dūmo poskonį, kuris
tikrai nepaliks nei vieno abejingo Jūsų pagamintam patiekalui.
NAUDOJIMAS:
- Paukštienai ir kitai mėsai bei jų marinavimui
- Sriuboms ( kepant sriubai svogūną ir morką įdedame rūkytos paprikos )
- Padažams (ypač pomidorų)
- Įvairioms užtepėlėms gardinti, ypač namų gamybos humusui
Rūkyta paprika yra nepaprastai universali ir pagardina begalybę patiekalų. Naudojama kuriant autentiškus patiekalus.
Puikiai tinka daržovėms, mėsai, šašlykui marinuoti ,kebabų marinavimui,
daržovėms ir paukštienai kepti ant grotelių, griliui, sriuboms ruošti.
Vegetariškuose patiekaluose naudojama jei norite pridėti šiek tiek „mėsingo“ skonio. Taip pat išbandykite su pupelėmis ar lęšiais.
Rūkytą papriką galime dėti į kepinius, pavyzdžiui - duonos gaminiuose, pyragų ar pyragaičių įdaruose.
Kilmės šalis - Gruzija