Žalias Tkemalio padažas

Tkemali - Gruzijos ( Sakartvelo ) pasididžiavimas ir neatsiejamas virtuvės  palydovas. Tai labai aromatingas ir ryškus padažas. Dažnai Tkemalio padažą painioja su Adžika, bet tai yra 2 skirtingi dalykai. Tkemalio paskirtis ne deginti, o suteikti skoniui turtingumo . Jis yra švelnesnis nei Adžika , bet lengvo stiprumo turi. Tkemalis Gruzijoje labai plačiai naudojamas prie žuvies, mėsos, paukštienos, makaronų patiekalams, troškiniams bei kaip  garnyras prie bulvių, daržovių.

Su Tkemaliu išvirsite puikaus skonio charčio sriubą arba pasigaminsite nuostabų viščiuką Tabaka. Be to padažą galima pateikti indelyje prie šašlykų, ant žarijų keptų daržovių, mėsos.

Žalias Tkemalio padažas yra šiek tiek švelnesnis nei Raudonas Tkemalis.

Sudedamosios dalys - žalios slyvos, žalia kalendra, žalias česnakas, uccho suneli, žalieji aitrieji pipirai, mėta, jūros druska, vanduo.

Grynasis kiekis 330 gr.

Kilmės šalis  - Gruzija

6.00€